Visma.net

Visma.net är en av de framstående digitala plattformarna för företagsadministration, ekonomihantering och projektledning. Men vad innebär det egentligen? Och varför skulle du som företagsägare eller beslutsfattare överväga att använda Visma.net? Vi tar en djupare titt på Visma.net samt dess funktioner och fördelar.

Vad är Visma.net?

Visma.net är en omfattande företagslösning designad för att förenkla och effektivisera företagsadministration och verksamhetsstyrning. Det är mer än bara en ekonomiplattform; det är ett heltäckande system som omfattar allt från ekonomi, inköp och försäljning till CRM och projektledning. Plattformen har skapats med moderna företags behov i åtanke, vilket innebär att den är flexibel, anpassningsbar och redo att växa i takt med ditt företag.

 • Ekonomihantering: Hjälper företag med bokföring, fakturering, löneadministration och andra ekonomiska kärnfunktioner.
 • CRM (Customer Relationship Management) CRM system gör det möjligt för företag att hantera kundrelationer, följa upp leads och optimera säljprocessen.
 • Projektledning: Ger verktyg för att planera, genomföra och övervaka projekt, oavsett storlek.
 • Inköp & Försäljning: Från offert till fakturering, hjälper det här segmentet företag att hålla koll på sin försäljningscykel.

Genom att samla alla dessa funktioner under ett och samma ERP (affärssystem), ger Visma.net företag en helhetsbild av deras verksamhet, samtidigt som det ger djupgående insikter i varje enskilt segment.

Ett alternativ till Visma.net är Visma Business NXT.

Molnbaserat

Visma.net är ett molnbaserat system, vilket innebär att all data och information lagras på servrar via internet istället för på lokala datorer eller servrar. Denna approach ger flera fördelar:

 • Åtkomst var som helst: Med internetuppkoppling kan användare komma åt sin information från vilken enhet som helst, var de än är i världen.
 • Skalbarhet: Företag kan lätt skala upp eller ned sina tjänster baserat på behov, utan att behöva investera i hårdvara.
 • Uppdateringar i realtid: Uppdateringar och förbättringar görs centralt och fördelas automatiskt till alla användare, vilket säkerställer att alla alltid har tillgång till de senaste funktionerna och säkerhetsuppdateringarna.

Automatiserat

En av de största styrkorna med Visma.net är dess automatiseringskapacitet. Rutinuppgifter som bokföring, fakturering och lönehantering kan automatiseras, vilket sparar tid och minskar felmarginalen. Detta ger företag möjlighet att fokusera mer på sina kärnverksamheter.

Skandinaviskt

Visma.net är utvecklat i Skandinavien, med en djup förståelse för den skandinaviska marknadens behov och regelverk. Plattformen är därför optimerad för att hantera specifika skatte- och regelverksfrågor som är unika för regionen.

Implementera Visma.net med hjälp av tredjepart

Även om Visma.net är relativt enkelt att sätta upp och använda, kan vissa företag dra nytta av att ta hjälp av tredjepartsleverantörer för implementeringen. Dessa experter kan hjälpa till med:

 • Anpassning av systemet till företagets unika behov
 • Utbildning av personal i systemets användning
 • Integration med andra företagssystem
 • Löpande support och underhåll

Genom att använda en tredjepartsleverantör kan företag snabbt komma igång med Visma.net och säkerställa att de får ut mesta möjliga av sin investering. Cloud Connection är ett en sådan aktör – de hjälper till med allt från anpassning av systemet till löpande support i ert arbete med Visma.net.

Fördelar med Visma.net

Det finns många smarta fördelar med Visma.net. Oavsett hur ert behov ser ut kan implementering av systemet minimera många administrativa arbetstimmar och automatisera monotont arbete som tidigare har krävt manuell handpåläggning. Det ger er framför allt möjligheten att investera mer av er tid i företagets kränverksamhet.

Projekthantering var du än befinner dig

Oavsett om du är på kontoret, hemma eller på resande fot, ger Visma.net dig verktygen du behöver för att effektivt hantera dina projekt. Med enkel åtkomst till resurser, uppgifter och tidslinjer kan du hålla dina projekt på rätt spår.

Säkert

Säkerhet är en kritisk aspekt av alla företagssystem. Visma.net använder avancerade säkerhetsprotokoll för att säkerställa att dina data är skyddade mot obehörig åtkomst, förlust eller skada.

Data i realtid

I dagens snabbrörliga affärsvärld är tillgång till realtidsdata avgörande. Visma.net ger användarna uppdaterad information om deras verksamhet, vilket möjliggör snabbare och mer informerade beslut.

Integrera genom öppet API

Visma.net kommer med ett öppet API (Application Programming Interface) som möjliggör sömlös integration med andra applikationer och system. Detta innebär att företag kan skräddarsy sin Visma.net-upplevelse och säkerställa att den fungerar sömlöst med andra verktyg de använder. På Svensk e-identitet kan du läsa mer om API och hur det funkar.