SiteVision Utbildning

SiteVision-utbildning är avsedd för användare som vill bemästra SiteVision, en ledande svensk plattform för webbpublicering och intranät. Denna utbildning erbjuder grundläggande och avancerad kunskap om hur man skapar, hanterar och optimerar webbplatser med SiteVision. Kursen täcker allt från att skapa innehåll och layout till att förstå SEO-optimering och tillgänglighetsstandarder.

Vad är SiteVision?

SiteVision är en modern och användarvänlig webbpubliceringsplattform (CMS) som används för att skapa och hantera webbplatser, intranät och digitala arbetsplatser. Plattformen är känd för sin flexibilitet och anpassningsbarhet, vilket gör det möjligt för användare att skapa skräddarsydda digitala lösningar som uppfyller specifika behov och krav.

Översikt av SiteVisions funktioner och verktyg

SiteVision erbjuder en omfattande uppsättning verktyg och funktioner som gör det enkelt att skapa och hantera innehåll. Det inkluderar en intuitiv drag-and-drop-redigerare, responsiv design för att säkerställa att webbplatser ser bra ut på alla enheter, inbyggda SEO-verktyg för att förbättra synligheten online, och möjligheter för integration med andra system och tjänster. Dessutom inkluderar det tillgänglighetsfunktioner som säkerställer att webbplatserna är tillgängliga för alla användare, oavsett deras förmågor.

Fördelar med att använda SiteVision för webbplatsutveckling

SiteVision erbjuder flera fördelar för webbplatsutveckling. Dess användarvänliga gränssnitt gör det enkelt för icke-tekniska användare att skapa och hantera innehåll, medan dess flexibilitet tillåter anpassning för att möta specifika behov. Starka säkerhetsfunktioner skyddar webbplatsdata, och plattformens skalbarhet innebär att den kan växa och anpassa sig efter din verksamhets förändrade behov.

 • Användarvänlighet:
  Intuitivt gränssnitt som gör det enkelt för icke-tekniska användare att skapa och hantera innehåll.
 • Flexibilitet:
  Möjlighet att anpassa webbplatser efter unika behov och krav.
 • Säkerhet:
  Starka säkerhetsfunktioner för att skydda webbplatsdata.
 • Skalbarhet:
  Plattformen växer med din verksamhet och dess behov.

Grundläggande Utbildningskomponenter i SiteVision

En grundläggande utbildning i SiteVision bör ge en omfattande översikt av plattformen, inklusive en förståelse för dess gränssnitt och grundläggande funktioner. Det bör också täcka innehållshantering, inklusive hur man skapar, redigerar och publicerar innehåll, samt grundläggande principer för design och layout. Dessutom är det viktigt att inkludera en genomgång av SEO och tillgänglighet för att säkerställa att webbplatserna är optimerade och tillgängliga för alla användare.

Utbildning i SiteVision

En SiteVision utbildning bör ge en detaljerad introduktion till CMS, inklusive hur man navigerar i gränssnittet och använder olika verktyg och funktioner. Kursen bör också täcka grundläggande tekniker för sidhantering, inklusive hur man skapar, organiserar och publicerar sidor och innehåll på ett effektivt sätt.

Att skapa och hantera innehåll i SiteVision

Denna del av utbildningen bör fokusera på att skapa och formatera textinnehåll, hantera bilder och andra mediefiler, samt skapa och hantera hyperlänkar och inbädda externa resurser. Det är viktigt att förstå hur man effektivt använder dessa verktyg för att skapa engagerande och professionellt utseende innehåll.

Användning av mallar och moduler

I denna del bör deltagarna lära sig hur man använder och anpassar fördefinierade mallar för att snabbt skapa nya sidor och innehåll. Dessutom bör kursen täcka olika moduler som finns tillgängliga i SiteVision, och hur dessa kan användas för att lägga till ytterligare funktionalitet och anpassning till en webbplats.

Onlinekurser och webbinarier

Onlineutbildningar erbjuder en flexibel inlärningsmetod och bör inkludera interaktiva kurser med steg-för-steg-instruktioner och praktiska övningar. Webbinarier med experter ger möjlighet till djupare förståelse och interaktion, där deltagarna kan ställa frågor och få realtidsfeedback.

Personliga workshops och coachning

För en mer hands-on erfarenhet, bör personliga workshops och coachning erbjudas. Dessa sessioner tillåter deltagare att arbeta på riktiga projekt under ledning av erfarna instruktörer, vilket ger en praktisk förståelse och tillämpning av kunskaperna.

Självlärande material och tutorials

Tillhandahållande av självlärande material som video tutorials och skriftliga guider är avgörande för de som föredrar självstudier. Dessa resurser bör vara omfattande och täcka allt från grundläggande till avancerade ämnen, vilket gör det möjligt för användare att lära sig i sin egen takt och enligt sina egna behov.